Kuidas pesta siidist padjapüüri ja voodipesu? Masin ja käsipesu pesemise juhend
Domingo Blogi

Kuidas pesta siidist padjapüüri ja voodipesu? Masin ja käsipesu pesemise juhend

Kui investeerite siidist padjapüüri luksusesse, soovite, et teie voodipesu kestaks aastaid. Samuti soovite, et see tunduks pehme, sile ja uhke iga kord kui sellele oma pea asetate.

Lõppude lõpuks sõltuvad siidil magamise eelised – nagu tervem nahk ja vähem sassis juuksed sellest, kas kangas säilitab oma erakordselt pehmed ja siledad omadused.

Kuidas pesta siidist padjapüüri?


Siidist padjapüüride õige pesemine aitab pikendada nende eluiga, säilitades samal ajal siidiselt pehmed omadused.  

Alustuseks on oluline teada, millist tüüpi siidi te pesete. Mulberry siidi, mis on valmistatud vastupidavatest ja ühtlastest kiududest peetakse kõrgeima kvaliteediga siidiks mida saab osta. Padjapüüride õigesti pesemine aitab neil säilitada oma erakordselt pehmed ja siledad omadused.

Kuigi materjal on õrn on siidikiud piisavalt tugev, et aeg-ajalt masinpesu vastu pidada. Siiski on soovitatav siidist padjapüüri käsitsi pesta, et kangas säilitaks pehmed ja siidised omadused.

Ükskõik millise pesumeetodi valite, pidage meeles, et õrn kuid tõhus vedel toksiinivaba pesuaine on parim siidist padjapüüride pesemiseks. Vältige tugevatoimelisi vedelaid ja pulbrilisi pesuvahendeid, kuna need tooted katavad ja nõrgendavad looduslikke kiude.

Siin on juhised mida järgida olenemata sellest kas pesete oma siidist padjapüüre käsitsi või masinas

Käsipesu

Võimaluse korral peske siidist padjapüüre käsitsi, et vältida kiudude riknemist/lagunemist/katki minemist. Siidist padjapüüride käsitsi pesemisel järgige neid samme:

  1. Täitke puhas kraanikauss või kauss jaheda veega. Jahe vesi aitab kangal oma värvi säilitada.
  2. Lisage paar tilka lahjat, vedelat pesuvahendit. Domingo pakub just siidist voodipesule loodud pesugeeli.
  3. Pöörake oma siidist padjapüür pahupidi, et kangast veelgi paremini kaitsta, seejärel asetage see vette.
  4. Segage käega vett
  5. Võtke padjapüür veest välja ja pigistage vesi ja pesuaine õrnalt välja. Ärge keerake ega väänake padjapüüri sest siidikiud on märjana nõrgemad.
  6. Tühjendage ja täitke kraanikauss või kauss külma veega ning korrake samme 3 ja 4 vähemalt neli korda, et padjapüür oleks puhas ja puhastusvahendita.

Masinpesu

Siidist padjapüüride masinas pesemisel järgige neid samme:

  1. Pöörake padjapüür pahupidi ja asetage see võrgust pesukotti.
  2. Valige oma masinal õrn tsükkel.
  3. Peske padjapüür külmas vees väikese koguse õrna vedela pesupesemisvahendiga.

Kuivatamine

Teadmine, kuidas siidist padjapüüre õigesti pesta aitab tagada kanga pikaealisuse ja jätkuva pehmuse.

Esimene asi mida peate siidist padjapüüride kuivatamise kohta teadma on see, et te ei tohiks neid kunagi kuivatisse panna. Kuivati kõrge kuumus – isegi madalal temperatuuril – hävitab siidikiu.

Selle asemel järgige siidist padjapüüri kuivatamiseks järgmisi samme:

  • Kui kangas on veel liigset vett, asetage padjapüür puhtale kuivale rätikule ja kuivatage liigne niiskus. Ärge väänake padjapüüri välja, kuna see kahjustab kiudu.
  • Asetage siidist padjapüür õhu kätte kuivama, eelistatavalt kuivatusrestile, eemal otsestest soojusallikatest ja päikesevalgusest. Kuivama panemine aitab padjapüüril säilitada oma loomulikku kuju ning otsese kuumuse või päikesevalguse eest kaitsmine aitab vältida värvimuutust ja pleekimist.
  • Kui padjapüüri kangas kortsub pärast kuivatamist, aurutage seda õrnalt, et eemaldada kortsud ja taastada materjali läige. Siidist padjapüüri saab triikida ka padjapüüri pahupidi keerates. Kasutage madalaimat temperatuuri ja asetage triikraua ja siidi vahele presslapp või puhas kangatükk.

Kuidas eemaldada siidilt plekke

Õnnetusi juhtub. Kohvi-, veini- või muu plekki siidist padjapüürilt eemaldamise võti on kanga kiire ja ettevaatlik pesemine.

Siin on samm-sammult juhend kuidas siidist padjapüüridelt plekke eemaldada:

  1. Kandke paar tilka pehmet pesupesemisvahendit otse plekile. 
  2. Masseerige pesuainet sõrmega õrnalt kangasse. Ärge kasutage siidist padjapüüril valgendit (bleach), kuna karmid kemikaalid hävitavad kiud.
  3. Laske pesuvahendil plekil mõjuda vähemalt 15 minutit.
  4. Peske käsitsi ja kuivatage padjapüür nagu tavaliselt. 

Eriti tugevate plekkide korral viige padjapüür keemilisse puhastusse. Märkige kindlasti plekid ja selgitage, milliseid kodus kasutatavaid abinõusid olete proovinud.

Previous
Kuivad juukseostad ja kahused juuksed: 5 levinumat põhjust ja hooldus