Kuivad juukseostad ja kahused juuksed: 5 levinumat põhjust ja hooldus
Domingo Blogi

Kuivad juukseostad ja kahused juuksed: 5 levinumat põhjust ja hooldus

Kui oled märganud, et su juukseotsad on pidevalt katkised, kahused või kuivad, mõtled kindlasti miks? Siin on viis levinumat põhjust miks see nii on ning lahendused mis aitavad teil juuksed tervena hoida 💇🏼‍♀️


Põhjuseid miks juuksed kuivavad on palju. Siin on 5 peamist põhjust:  

  • Päikese UV-kiirgus
  • Liigne kuumutamine
  • Halvad keemilised šampoonid
  • Liiga harv juukseotste lõikus
  • Liigne pesemine

Miks mu juukseotsad nii kuivad on?

Kui vaatad peeglisse ning märkad kahuseid, kuivi ning katkiseid juukseid siis tead, et on aeg tegutsema hakata. Kui  teie juuksed on kahjustatud ei pruugi need välja näha nii nagu soovite. Pole tarvis muretseda sest on palju võimalusi kuidas taastada oma ilusad ja terved juuksed. 


Kuivad juuksed võivad tekkida kui viibite liiga tihti tugeva UV-kiirguse all, kasutate karmi sisaldusega šampoone, pesete juukseid liiga sageli või kui te ei kasuta kuumakaitset juuste kuumutamisel. 


Olenevalt kui tugevalt on teie juuksed kahjustatud peate võib-olla juuksuril laskma otsi lõigata. Kuumakahjustus põhjustab sageli pöördumatut kahjustust, mis võib jätta teie juuksed kuivaks ja kiduraks. Kuid seda on võimalik õige hooldusega ennetada ja vältida. 



Kas siid aitab kuivade juuste korral?

Siid ei ima teie juustest niiskust. See tähendab, et see aitab teil lukustada magamise ajal niiskuse juustesse mitte padja sisse. Lisaks soodustab siid teie juuste liikumist padjal nii, et see põhjustab vähem murdumist. 


100% Mulberry siid on nii sile, et teie juuksed pigem libisevad üle padja, mitte ei jää pea ja padja vahele kinni. Siidpadjapüürile üleminek võib aidata juuste väljalangemise vastu, olenemata sellest, kas magate pärast juuste pesemist siidil või kinnitate kuivad juuksed enne magamaminekut.


Head harjumused mis aitavad juuste seisukorda parandada

Kuivade juuste põhjuseid on palju millele tähelepanu pöörata, kuid kõiki kahjustusi ei saa ära hoida. Kui teie juuksed on juba kahjustatud siis on mõned võimalused kuidas neid parandada. 


1. Paranda oma toitumist ja joo rohkem vett

Üks suurepärane viis juuste väljanägemise parandamiseks on juua rohkem vett ja saada rohkem toitaineid mis on vajalik selleks, et juuksed saaksid tugevaks kasvada. Proovige lisada oma toitumisse biotiini, samuti kõiki igapäevaselt soovitatud vitamiine ja toitaineid, et anda juustele tagasi sära ja vastupidavus. 


2. Kasuta vähem kuumust

Üks levinumaid valikuid juuste kahjustamise vähendamiseks on kuumuse vähendamine. Kui kasutate sirgendajat või kuivatate juukseid fööniga, kasutage madalamat kuumust. Kui võimalik laske juustel õhu käes kuivada, ilma föönitamiseta. 


Fööniga kuivatades kasuta jahedat režiimi, kuigi see võtab natuke kauem aega on see parem kui kuumutamine. 

Teie lokitangide või sirgendaja temperatuur võib olla seatud 250°C peale või kõrgemale, kuid kasutades neid temperatuuril 180-190°C on väiksem tõenäosus, et kahjustate oma juukseid jäädavalt. 


❗️Kindlasti ärge unustage kasutada kuumakaitse spreid. ❗️

3. Külastage regulaarselt juuksurit 

Veel üks võimalus oma juukseid aidata on lasta juukseotsi regulaarselt lõigata. 

On normaalne, et teie juukseotsad kuivavad kuuma päikese käes, kuiva ilma, kuumtöötlemise, halbade šampoonide kasutamise ja muude põhjuste tõttu.


Iga kuue kuni kaheksa nädala tagant otste lõikamine aitab teil vähendada lõhenenud juukseotste arvu ja parandada juuste üldist seisukorda, et te ei näeks nii palju kahjustusi. Lisaks kaitsete lõhenenud juukseotste äralõikamisel juuksetüve, muutes juuste pikemaks kasvatamise lihtsamaks. 


Kui märkate, et teie juuksed on märjana kahjustatud, leppige juuksuriga aeg kokku ja suunduge hooldusesse niipea kui võimalik. 


Üks kaubamärgi toode, millest olete võib-olla varem kuulnud on Olaplex, kuid lisaks sellele on palju erinevaid tooteid mis aitavad taastada katkenud, kahjustatud ja kuivad juuksed.

4. Niisuta juukseid, et need oleks tugevamad

Kuivade juuste puhul peate keskenduma kiudude niisutamisele.

Kindlasti mõtled, et mida rohkem pesed juukseid, seda rohkem sa neid niisutad. Kuid kahjuks nii see pole. Mida vähem juukseid pesete, seda suurem on tõenäosus, et juuksekiud taastuvad (tänu juuste looduslikele õlidele).


Seega, kui teie juuksed tunduvad kuivad, võib põhjuseks olla see, et neilt on eemaldatud kaitseks vajalikud õlid. Õnneks toodab teie keha õlisid juurde, nii et peate lihtsalt mõneks päevaks juuste pesemise lõpetama. 


Juuste niisutamiseks võite proovida kasulikke palsameid ja õlihooldusi, et leevendada kuivust ning aidata neil mitte nii kräsus ja kontrollimatu välja näha. Proovige koheseks niisutamiseks kookosõli, argaaniaõli, kakaovõid ja shea sisaldavaid sügavpalsameid. 

5. Peamine lahendus: hoidke oma naturaalseid õlisid tugevama juuksetüve jaoks

Kuigi saate oma juuksehooldusrutiini õli lisada, on üks parimaid võimalusi kasutada looduslikke õlisid. Igal juuksesalgul on loomulikult õlid, mis kaitsevad seda juurtest otsteni. Võite need õlid kogemata eemaldada, kui kuivatate juukseid fööniga või kasutate liigselt kuumtöötlust. Sama kehtib ka siis, kui pesed ja nühid juukseid, et vabaneda rasustest juurtest või puhastada peanahka.


Looduslike õlide säilitamine annab teie juustele parema tasakaalu ja vähendab ohtu, et need näevad välja kuivad ja kahused. Sõltuvalt teie juuksetüübist võiksite neid pesta iga kahe kuni nelja päeva järel, vahepeal kasutades näiteks kuivšampooni, et eemaldada peanahalt liigne rasu.


Teine võimalus on harjata naturaalne õli juuksetüvest alla ja lasta juuksed enne pesemist veidi õliseks. Kuigi te ei soovi, et looduslikud õlid muudaks teie juuksed liiga rasvaseks, võib see natuke kaitsta juukseid, et need aja jooksul vähem murduksid. 


Tooted mida kasutada, et juukseid kaitsta

Juuste kaitsmiseks ja vajaliku niiskuse tagamiseks saate kasutada igasuguseid tooteid. Hea juukseõli kaitseb juuksetüve, pakkudes samaaegselt kasulikke toitaineid. Sügav palsami hooldus aitab taastada niiskuse kaotanud juuksed, muutes need pehmemaks ja elastsemaks.

Proovige juuksemaski, juustesse jäetavat palsamit ja õlipõhiseid juuksehooldustooteid, et vähendada kahjustusi ja aidata kahustel juustel taastuda. Õlid, nagu argaaniaõli või kookosõli, on hea koht alustamiseks, kuid uurige erinevaid tooteid, et leida, mis teile kõige paremini sobib.

Kuidas aitab siidist padjapüür? 

Domingo siidist padjapüürid aitavad vähendada juuste murdumist, et saaksite näha oma juuste paranemist. Kuna siid ei ima teie juustest liigset niiskust, aitab siidist padjapüüril magamine vältida juuste kahjustamist, samal ajal kui te rahulikult magate. 


Siid tekitab 43% vähem hõõrdumist kui puuvill ja on loodusliku kiuna magamiseks ohutu. See on mugav ja sellel on juustele mitmeid eeliseid, 

nagu nt:

  • Vähem juuste katkemist
  • Vähem kahusust
  • Rohkem sära
  • Siledamad juuksed

Mis kõige parem, siidist padjapüürid on mõeldud kõikidele juuksetüüpidele, nii et olenemata sellest millised on teie juuksed, saate siidi kasutada oma juuksehooldusrutiini täiustamiseks iga päev.

Previous
Siidi ajalugu ja valmistamine: iidne kultuuritraditsioon
Next
Kuidas pesta siidist padjapüüri ja voodipesu? Masin ja käsipesu pesemise juhend